Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Eppur si muove


Κι όμως γυρίζει.... όπως είπε ο Γαλιλαίος ... Κάτι παρόμοιο αναγκαζόμαστε να επαναλαμβάνουμε κι εγώ καθημερινά στα τηλέφωνα ενδιαφερομένων σπουδαστών στην ερωτηση "Μα καλά... είναι δυνατον να πάρει κανείς το Β2 ΜΟΝΟ σε 100 ώρες ?"

Παρέθεσα ΕΠΩΝΥΜΑ μερικούς μόνο από τους πλέον πρόσφατους μαθητές μας που κατάφεραν ΑΚΟΜΗ και σε 80 ώρες από το ΜΗΔΕΝ να πάρουν το Β2 ( διαβάστε παρακάτω την περιπτωση της ιατρού Αμαλίας Παπανικολάου, ειδικευόμενης τώρα στην Κατερίνη ) !!

Και αν δείτε και τους βαθμούς τους στις εξετάσεις του Goethe Institut  - που πάντα με την άδεια τους δημοσιεύω  - θα διαπιστώσετε ότι τα έχουν μάθει και πάρα πολύ καλά !!!

Θα λέγατε ότι αυτό αποτελεί εξαίρεση μιας και επρόκειτο για νεαρή πτυχιούχο με χρόνο για μελέτη και καθαρό μυαλό . Κι όμως..

Στις 23 Ιουνίου 2012 ξεκίνησε - αρχάρια ούσα - τριαντα κάτι ετών χειρουργός μεγάλου Νοσοκομείου των Αθηνών ( για ευνόητους λόγους δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομα της )

Μαζί περάσαμε τους καύσωνες του καλοκαιριού... τα αποτελέσματα της όμως τον Σεπτέμβρη ( με λιγότερο από 3 μήνες φοίτησης ) στα sample tests του Goethe Institut μας αποζημιώνουν ! 

Σύντομα αποχωρεί από την μίζερη ελληνική πραγματικότητα για να εργαστεί μαζί με τον σύντροφο της στην Γερμανία έχοντας αφιερώσει ασφαλώς πάρα πολύ και σκληρή μελέτη αυτό το τρίμηνο στα Γερμανικά ( παρόλες τις εφημερίες της και τις υποχρεώσεις ) αλλά έχοντας ουσιαστικά πετύχει αυτό που άλλοι θα πετύχουν στον εξαπλάσιο ή επταπλάσιο χρόνο με υπερδεκαπλάσιες ώρες φοίτησης .

Θέλω να πώ μ αυτό ότι και οι 100 ώρες που αναφέρω είναι ΠΟΛΛΕΣ και ότι κάποιος μπορεί πολύ νωρίτερα να πετύχει το στόχο του ΑΡΚΕΙ να έχει πάθος, κίνητρο, αποφασιστικότητα, κέφι και να ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ τους σωστούς Δασκάλους.

Ασφαλώς και δεν κομίζουμε γλαύκα ες Αθήνας..
Ασφαλώς και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι φιλόλογοι Γερμανικής και τα εξειδικευμένα Φροντιστήρια Γερμανικής μπορούν να το πετύχουν.

Αρκεί εσείς να τους το ζητήσετε !!!