Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΩΝ LERNENDE ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Για το ακαδημαικό έτος 2017-2018 και συναισθανόμενοι την οικονομική στενότητα των συμπολιτών μας οι LernenDe μείωσαν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τα δίδακτρα τους από τα .... ΤΟ ΠΟΛΥ.... 3500 ευρω που βρίσκονταν τουλάχιστον από το 2012 στα ....ΤΟ ΠΟΛΥ....  2700 ευρώ ! 

Και μάλιστα ΑΣΧΕΤΑ από το τμήμα που επέλεγε κανείς και άσχετα από τις ώρες που θα έκανε ώστε ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ να φθάσει στην απόκτηση του Zertifikat B2 του Goethe Institut !

Ασχετα δηλαδή αν καποιος έκανε - ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ 1-1 ΜΑΘΗΜΑ είτε διά ζώσης στις μεγάλες Ελληνικές πόλεις, είτε ΜΕΣΩ SKYPE ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.... - ΤΟ ΠΟΛΥ 100 διδακτικές ώρες στο ΥΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, είτε 140 ΤΟ ΠΟΛΥ ωρες στο ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ή 180 ΤΟ ΠΟΛΥ ώρες στο ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ πρόγραμμα το κόστος ήταν ΤΟ ΠΟΛΥ 2700 ευρώ !

Όσοι δεν έχουν διαβάσει παλαιότερες αναρτήσεις μας αναρωτιούνται τι σημαίνει ΤΟ ΠΟΛΥ !!

Εξηγούμε ..... Ας πάρουμε για παράδειγμα το ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 

Εμείς οφείλουμε να θέσουμε ένα ταβάνι, μία οροφή διδακτικών ωρών μέσα στις οποίες ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να ολοκληρώσουμε την ύλη από το ΜΗΔΕΝ μέχρι και την ΑΠΟΚΤΗΣΗ του ZERTIFIKAT B2 του GOETHE INSTITUT. Δηλαδή οφείλουμε να πληροφορήσουμε τον σπουδαστή μας που επιλέγει το ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ότι ΤΟ ΠΟΛΥ σε 140 ώρες ξεκινώντας από ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΡΧΑΡΙΟΣ θα αποκτήσει το Zertifikat B2 του GOETHE INSITUT.

Και οι 140 ΤΟ ΠΟΛΥ ώρες έχουν τεθεί για να συμπεριλάβουν και την περίπτωση σπουδαστών που ΔΕΝ "τα παίρνουν" γρήγορα τα Γερμανικά, που για κάποιο λόγο "αργούν" να τα κατανοήσουν. Και αυτό δεν αποτελεί τον ΚΑΝΟΝΑ αλλά την ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

Εμείς όμως ως επαγγελματίες, ως Κέντρο Γερμανικών Σπουδών ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να λάβουμε υπόψη και το πιο ακραίο σενάριο, δηλαδή αυτό των 140 ωρών με ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 3500 ευρώ ( 2700 για το ακαδημαικό έτος 2017-18 που τελειώνει την 31η Αυγούστου 2018 )

Κατά κανόνα όμως οι σπουδαστές αυτοί που αγαπούν την γλώσσα και είναι συνεπείς στις σπουδές τους ( δηλαδή τηρούν το πρόγραμμα ωρών που έχουν συμφωνήσει και δεν "χάνονται" αδικαιολόγητα, και είναι και επιμελείς ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΏΝΟΥΝ το πρόγραμμα σπουδών από το ΜΗΔΕΝ στο Β2 σε 125, και 120 και 110 ακόμα και σε 102 ώρες !!

Κάτι που σημαίνει ότι αφενός μεν τελειώνουν γρηγορότερα από το διάστημα των 6 έως 8 μηνών που διαρκεί ( που διαρκούσε καλύτερα... θα καταλάβετε αργότερα...) και ΠΡΟΦΑΝΩΣ με λιγότερο κόστος !

Πως γίνεται αυτό ?

Απλά...

Ο κάθε σπουδαστής ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ 10 διδακτικές ώρεςμάθημα. Για την περίπτωση του εντατικού προγράμματος όπου η διδακτική ώρα έρχεται στα 3500 διά 140 ώρες ίσον 25 ευρώ ή ώρα, ο σπουδαστής προκαταβάλλει 250 ευρώ για τις επόμενες δέκα διδακτικές ώρες που θα κάνει μάθημα.

Αν όμως είναι όπως είπαμε επιμελής και ολοκληρώσει το πρόγραμμα στις 120 αντί στις 140 ώρες θα έχει καταβάλει αντί των 3500 ευρώ , 500 ευρώ λιγότερα ! 
Δηλαδή θα καταβάλλει συνολικά 3000 ευρώ. Και αν με την επιμέλεια και την μελέτη του βοηθήσει την καθηγήτρια του να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σε 110 ώρες αντί τις 140 τότε θα έχει καταβάλλει ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2750 ευρώ !!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος για ένα πολυμελές τμήμα διαρκειας ΔΥΟ ακαδημαικών ετών σε ένα ΣΟΒΑΡΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα Γερμανικά Φροντιστήριο ανέρχεται στα 3160  ευρώ ( αναφερομαστε ενδεικτικά σε ένα εξαιρετικό Φροντιστηριο Γερμανικών της οδου Ακαδημίας στο Κέντρο της Αθήνας όπθ οκτώ μήνες επί 215 μας κάνουν 1720 ευρώ και άλλοι οκτώ μήνες για το Β2 μας κάνουν οκτώ μήνες επί 180 ευρώ ίσον 1440 ευρώ και αθροίζοντας καταλήγουμε στα 3160 ευρώ !!! )

Και φυσικά ΔΕΝ επιχειρούμε να σας αναφέρουμε τα σχεδόν 4900 ευρώ δίδακτρα που απαιτούνται στο Πρότυπο Ινστιτούτο ΟΛΩΝ των Φροντιστηρίων Γερμανικής , ώστε κανείς σε επτά επίπεδα με κόστος 700 ευρώ το επίπεδο διαρκειας δεκαεξι εβδομάδων με 6 διδακτικές ώρες !

Κοντολογίς ΑΚΟΜΗ και με τα 3500 ευρώ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ 1-1 ΜΑΘΗΜΑ ( διά ζώσης ή μέσω SKYPE ) οι LERNENDE είναι ανταγωνιστικοί σε επίπεδο διδάκτρων με τα ΣΟΒΑΡΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ Φροντιστήρια Γερμανικών !

Και λέμε σε επίπεδο διδάκτρων επειδή σε επίπεδο του απαιτούμενου χρόνου οι LERNENDE "παίζουν" χωρίς ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!

Κάντε παρακαλώ σύγκριση !!! Σε ένα Φροντιστήριο 8 μήνες που σημαίνει περίπου 33 εβδομάδες των 6 διδακτικών ώρων δηλαδή 198 ώρες το ένα οκτάμηνο και άλλες τόσες το άλλο οκτάμηνο.

Αυτό δηλαδή που το επιτυγχάνουν τα ΣΟΒΑΡΑ Φροντιστήρια Γερμανικών σε δυο ακαδημαικά έτη και σε 400 διδακτικές ώρες το επιτυγχάνουν ΤΟ ΠΟΛΥ σε 4 με 6 μήνες οι LernenDe !

Και όπως αποδείξαμε ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΡΑ στην περίπτωση των επιμελών σπουδαστών !





Σε σχέση με το προηγούμενο είπαμε ότι τα δίδακτρα επιστρέφουν σε αυτά που ίσχυαν απο το ακαδημαικό έτος 2012-2013 μέχρι ΚΑΙ το 2016-2017 !


Δηλαδή στα 3500 ευρώ ΑΣΧΕΤΑ ΠΑΝΤΑ από το πρόγραμμα και τις ώρες !

Τώρα αυτό που αλλάζει επίσης είναι ότι ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ για το ακαδημαικό έτος 2018-2019 το ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ των 180 .... ΤΟ ΠΟΛΥ .... ωρών.

Οι εξαιρετικά έμπειρες και έμπειροι Συνεργάτες μας ( μη εμπειρία από 25 έως 35 χρόνια διδακτικής εμπειρίας ) θα σας οδηγούν ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ στο ZERTIFIKAT B2 - GOETHE INSITUT σε 100 ΤΟ ΠΟΛΥ διδακτικές ώρες αν επιλέξετε το υπερενατικό και σε 140 ΤΟ ΠΟΛΥ διδακτικές ώρες αν επιλέξετε το ΕΝΤΑΤΙΚΟ και με κόστος 3500 .... ΤΟ ΠΟΛΥ....ευρώ, ΑΣΧΕΤΑ από το τμήμα !!

Και όπως είπαμε σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ 1-1 είτε διά ζώσης στις μεγάλες Ελληνικές πόλεις, είτε μέσω SKYPE σε όλον τον κόσμο !!

Τώρα θα μας ρωτήσετε !!

Από ότι καταλάβαμε εσείς ως LernenDe ολοκληρώνετε για παράδειγμα το υπερεντατικό σας πρόγραμμα σε 4 έως 6 μήνες, και το εντατικο σας σε έξι με οκτώ μήνες.

Ακόμα και αν δεν καταβάλλουμε τα 3500 αλλά ας πούμε 3000 ευρώ, και πάλι επιμεριζόμενο σε έξι μήνες έχει κόστος 500 ευρώ το μήνα, κάτι που ΔΕΝ μπορούμε οικονομικά να το αντέξουμε !!

Πρόταση των LernenDe

Αν ΔΕΝ μπορείτε να ανταπεξέλθετε στο ΜΗΝΙΑΟ κόστος ( γιατι σας ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ είμαστε ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΙ σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα από τα ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ....) τότε να σας ποτείνουμε να επιμερίσετε το κόστος σε οκτώ , δέκα ακόμη και δώδεκα μηνες ! 

Έτσι θα κάνετε μεν λιγότερες ώρες την εβδομάδα και θα ολοκληρώσετε τον κύκλο στο διπλάσιο - από ότι το καταφερνουν κατά κανόνα οι LernenDe - χρονο ( αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ πιο σύντομα από τα Φροντιστηρια που σε οκτώ μηνες σας προετοιμάζουν για το Β1)

Επομένως όπως και να το δει κανείς  οι LernenDe ειναι εδώ για να σας προσφερουν ένα εξαιρετικά ποιοτικό μάθημα ( θα έχετε παρατηρήσει ότι σε ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις αναρτήσεις μας της τελευταίας ΟΚΤΑΕΤΙΑΣ ΔΕΝ έχουμε ποτέ καταφερθεί εναντίον Συναδέλφων και Φροντιστηρίων αλλά θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ οι Συνάδελφοι Πτυχιουχοι Γερμανικής του ΕΚΠΑ και ΑΠΘ μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά ποιοτικό μάθημα ) σε ανταγωνιστικές με τα Φροντιστήρια διδακτρα !

Πιστεύουμε ότι είμαστε απόλυτα κατατοπιστικοί

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο
                                    lernendegr@gmail.com