Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΤΟ ZERTIFIKAT C1 ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ !!! ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟ ??!!?? ΑΔΥΝΑΤΟΝ... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ


Όταν έχεις να διαλέξεις μέσα από δεκάδες αριστούχους σπουδαστές που επιλέγοντας να μάθουν ταχυρυθμα Γερμανικα επέλεξαν - από τις δεκάδες εναλλακτικές από Φροντιστηρια και ιδιαιτερα μαθηματα - τους LernenDe ,και όχι μόνο δικαιώθηκαν με το να μάθουν γρηγορα και σωστα Γερμανικα σε χρονο ρεκορ , αλλά και με το να αποκτήσουν τα πτυχία τους στις εξετάσεις του Goethe Institut τον Ιανουάριο του 2015 , τότε δεν ξέρεις ποια ή ποιον να αναφέρεις !

Επειδή την τελευταία πενταετία και σε κάθε από τις τεις ετησίως εξεταστικές περιόδους , πάντοτε αναφερομαστε σε κάποιους αριστουχους ( δηλαδη σπουδαστες που στις εξετάσεις για το Zertifikat B2 και C1 ) βαθμολογήθηκαν σε ένα ή περισσότερα από τα τέσσερα τμήματα των εξετάσεων με βαθμούς 23 / 25 . 24/25 ή και 25/25 αποφασίσαμε και στην φετινή εξεταστική να το τηρήσουμε !!

Πολλές και πολλοί -και από τα φροντιστηριακά τμήματα στα οποία διδάσκουν οι καθηγητριες των LernenDe και από τα διμελή και ιδιαίτερα μαθηματα – πέτυχαν το στόχο αυτό !!

Αβδουλου Ελενη , Αρβανιτίδου Μελίνα , Βλησμα Κατερινα , Γιαννακοπουλου Φαίη , Γρηγοράκος Μηνας , Ευαγγελινου Γιάννα , Καλαποθάκης Νίκος , Κρικέτου Ευτυχία , Μακρακης Πανος , Παπασυριοπουλου Μαρια , Ρουμανας Αντωνης , Στεργιου Αννα , Στυλιανοπουλος Γιώργος , Υφαντη Ηρω , Χρονοπουλος Γιάννης είναι όσους οι καθηγητριες και καθηγητες μας ανεφεραν να έχουν σε ένα ή περισσότερα Teile βαθμούς 23/25 , 24/25 ή και 25/25 !

Για τον καθένα θα μπορούσαμε – και αξίζει – να γράψουμε πολλά !! Αξίζουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ θερμα συγχαρητήρια !!

Μια όμως περίπτωση πραγματικά αξίζει να αναφερθεί πιο αναλυτικά, επειδή ακριβώς συγκεφαλαιώνει το motto των LernenDe “ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΡΟΝΟ”

Ετσι μετα από την προτροπή της Διευθύντρια Σπουδών μας κας Φωτεινής Μαρκάτου, PhD θα επικεντρωθούμε σε μία εξαιρετική περίπτωση σπουδαστή !

Αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να διαβάσετε τα δεδομένα !

Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλιου του 2015 , λάβαμε τηλέφωνο από παλιό μας μαθητή ( της τάξεως του 1999 ) που μας παρακαλούσε να αναλάβουμε μία δύσκολη περίπτωση ! Οικογενειακό φίλο , πτυχιούχο του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικων του ΕΜΠ , ο οποίος ΔΕΝ είχε παρακολουθήσει ΠΟΤΕ ούτε ιδιαίτερο μάθημα Γερμανικων , ουτε είχε φοιτήσει σε Φροντιστήριο Γερμανικών , αλλά μόνος του με τα διαθέσιμα στο διαδίκτυο βοηθήματα αυτοδιδασκαλίας είχε μάθει κάποια πράγματα για την δομή της γλώσσας και κάμποσο λεξιλόγιο !

Μέχρι εδώ θα πείτε καλά !

Όταν όμως σου θέτουν ότι πρέπει να αποκτήσει το πτυχίο Zertifikat C1 όσο το δυνατόν γρηγορότερα ή τουλάχιστον σε πρώτη φάση το Zertifikat B2 για να μπορεί να πιστοποιεί τις γνώσεις του στα Γερμανικά προκειμένου να κάνει αιτήσεις για υποτροφίες και μεταπτυχιακά , τότε τα πράγματα αλλάζουν !

Tο Zertifikat C1 που επιθυμούσε ο Φωτεινός θα δινόταν μετά από πεντέμιση μήνες στηνΑθήνα στις 10 Ιανουαρίου 2015 !!

Είναι τέλη Ιουλίου. Ο σπουδαστής χρειάζεται τουλάχιστον ένα Β2 για να ξεκινήσει αιτήσεις ! Η προθεσμία για τις εξετάσεις του Zertifikat B2 στην Αθήνα έχει κλείσει από το Μάιο , και η μοναδική μας επιλογή είναι να τον ετοιμάσουμε για το Β2 για τις εξετάσεις στα Ιωάννινα στις 10-11 Οκτωβρίου 2014 !

Να το ξαναδούμε !! Τέλη Ιουλιου 2014 !! Εξετάσεις Zertifikat B2 στις 10 του Οκτώβρη στα Ιωάνινα !! Δηλαδή διαθέσιμος χρόνος δυομιση μήνες !!! Και στόχος το C1 στις 10 Ιανουαρίου 2015 ! Δηλαδή μετα από πεντέμιση μήνες !!

Δυομιση μήνες για να ετοιμάσουμε εναν αυτοδίδακτο με βασικές γνώσεις για τις εξετάσεις του Zertifikat B2 στις 10.10 και πεντέμιση μήνες για να του εξασφαλίσουμε το Zertifikat C1 !!

Όπου και να το πείτε θα σας πούνε απλά ότι δεν γίνεται !

Και απολύτως δικαιολογημένα !!

Για τους LernenDe όμως ΔΕΝ υπάρχει η λέξη ακατόρθωτο !

Αποφασίστηκε να τον αναλάβει ο πλέον έμπειρος συνεργάτης μας που μετρά 31 έτη εμπειρίας ! Ο συνεχιστής της μεθόδου των LernenDe - που ξεκίνησε το 1955 - αποκλειστικά για εντατικα , ταχυρυθμα μαθηματα Γερμανικών για ενηλικες !! Ο “Δάσκαλος” όπως οι συνάδελφοι τον αποκαλούν μιας και έχει εκπαιδεύσει την πρώτη ομάδα των καθηγητριών μας !

Ετσι κι έγινε !! Με τρία τρίωρα την εβδομάδα και με πάρα μα πάρα πολύ μελέτη εκ μέρους του Φωτεινού το πρώτο μέρος του στόχου επετεύχθη !! 13 Νοεμβρίου που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ο Φωτεινός είχε διαπρέψει !Με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και με ένα ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ στη γενική βαθμολογία ! Αλλά αυτό ΔΕΔ ήταν ο στόχος του !

Μετα από τρεις βδομάδες επιβεβλημένης ανάπαυλας ο Φωτεινος επανέρχεται τέλη Οκτωβρίου έχοντας δηλωθεί για τις εξετάσεις του Zertifikat C1 !! Οι βάσεις στην γλώσσα έχουν τεθεί ! Και δεν είναι πια τα τρία τρίωρα απαραίτητα !

Μειώνεται ο χρόνος σε δύο τρίωρα την εβδομάδα για τους επόμενους δυομιση σχεδόν μήνες !

Και 10 Ιανουαρίου 2015 ο αυτοδίδακτος στα τελη Ιουλίου του 2014 δίνει τις εξετάσεις για το Zertifikat C1 του Goethe Instiut !

Ένας σπουδαστής από τις θετικές – και όχι από τις θεωρητικές – επιστήμες , ένας σπουδαστής που μέχρι τέλη Ιουλίου δεν είχε ψελλίσει ούτε λέξη στα Γερμανικά , που δεν είχε προετοιμαστεί στα απαιτητικά Ακουστικά και Γραπτά του C1 , καλείται μετα από πεντέμιση μήνες ( ουσιαστικά πέντε αν βάλουμε τις δυο εβδομάδες που ξεκουράστηκε τον Οκτώβριο ) να αποδείξει τις γνώσεις του , και φυσικά να θέσει και πάλι σε εξέταση την αποτελεσματικότητα της μεθόδου των LernenDe !!

Το αποτέλεμα ???

Μια εικόνα είναι καλύτερη από χίλιες λέξεις !!

Προφορικά 25/25.... Το ακατόρθωτο για πολλούς !! Το αδύνατο !! Και ακουστικά 23/25 δηλαδή ένα λάθος ! Και Κατανόηση Κειμένου 21.5/25 !!

Μετα από πέντε ΜΟΝΟ μήνες προετοιμασίας !!


Επειδή ο κόσμος είναι δύσπιστος - και δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς ότι αυτό είναι διαφημιστικό μύθευμα - για τον λόγο αυτό δημοσιεύουμε το printout της οθόνης των αποτελεσμάτων του Goethe Institut για να καταπείσουμε και τον πλέον δύσπιστο !!

Όπως μπορούμε να κάνουμε με ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ για τους οποίους έχετε κατα καιρούς διαβάσει !!

Το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά !

Το δίκτυο των φιλολόγων Γερμανικής των LernenDe ΔΕΝ υπόσχεται αλλά πραγματοποιεί αυτά που γράφει !

Και για τον λόγο αυτό ΔΕΝ θα δείτε πουθενα ούτε φυλλάδιο, ούτε κάποια διαφήμιση μας !

Για εμάς διαφήμιση είναι οι επιτυχόντες μας που μας συστήνουν στους φίλους και γνωστούς τους !

Αλλά επειδή όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν σωστα και γρηγορα Γερμανικα , πραγματικα σε χρόνο ρεκόρ , είναι καλό ψάχνοντας στο διαδίκτυο να γνωρίζουν ότι το να αποκτήσει κανείς το Zertifikat B2 και C1 με εντατικα ταχυρυθμα μαθηματα Γερμανικων σε 4 , 6 έως το πολύ 9 μήνες είναι εφικτό, για τον λόγο αυτό διατηρούμε αυτό μας το ιστολόγιο !
Επειδή όπως έχουμε γράψει ΔΕΝ υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στα συνεργαζόμενα Φροντιστήρια , ούτε διαθέσιμες ώρες στις καθηγητριες και καθηγητές μας , για τα ταχυρυθμα προγραμματα μας , όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μαζί μας αρχές Ιουνίου 2015 ( μετα το τέλος των εξετάσεων του Μαΐου στo Goethe Institut ) και να αποκτήσουν ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ακόμη και φέτος το 2015 στα Ιωάννινα τον Οκτώβριο το Zertifikat B2 ( με 4 μήνες προετοιμασία ) ας κρατήσουν σειρα προτεραιότητας στέλνοντας μας έγκαιρα email στο      lernendegr@yahoo.gr