Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Για να βρεθείς στο blog αυτό σίγουρα ενδιαφέρεσαι να μάθεις γρήγορα και κυρίως σωστά Γερμανικά.
Δύο μέρες μόλις πριν την έναρξη του νεου ακαδημαικού έτους 2012-13 έχεις ξεκινήσει έρευνα αγοράς και θέλεις να κάνεις την σωστή επιλογή.
Αν θέλεις αφιέρωσε πέντε λεπτά από τον χρόνο σου για να διαβάσεις αυτές τις γραμμές που πίστεψε με θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.
Ας δούμε τι σου προσφέρει η αγορά !!
Δυο κατηγορίες ... Φροντιστήρια και ιδιαίτερα !
Τα Φροντιστήρια διακρίνονται σε αυτά που μαζί με όλες τις άλλες γλώσσες διδάσκουν και Γερμανικά και στα εξειδικευμένα που διδάσκουν αποκλειστικά Γερμανικά.
Ασφαλώς και αν επιθυμείς να μάθεις σωστά Γερμανικά και δεν θέλεις για να γλιτώσεις μερικές εκατονταδες ευρώ να ρισκάρεις την επιτυχία σου στις εξετάσεις και ακόμα πιο σημαντικό να μείνεις ημιμαθής, πρέπει να απευθυνθείς στα εξειδικευμένα Φροντιστήρια που διδάσκουν αποκλειστικά και μόνο Γερμανικά.
Αν πάλι θέλεις να κάνεις ιδιαίτερα εκεί είναι που πρέπει να προσέξεις εξαιρετικά !!!
Ο χώρος μαστίζεται δυστυχώς από ερασιτέχνες και ανεπαρκείς που εκμεταλλεύομενοι την ζήτηση προσπαθούν με φτηνές έως εξευτελιστικές τιμές και φρούδες υποσχέσεις να σε δελεάσουν.
Πρέπει να αναζητήσεις συναδέλφους πτυχιούχους αποκλειστικά Γερμανικής Φιλολογίας ! Ανθρώπους που αγάπησαν την γλώσσα και την λογοτεχνία της από την εφηβική τους ηλικία και αφιέρωσαν τα φοιτητικά τους χρόνια αποκλειστικά με την μελέτη της. Και έτσι μπορούν όχι απλά να σου μεταδώσουν στείρες γνώσεις αλλά κυρίως να σε κάνουν να αγαπήσεις την συναρπαστική αυτή γλώσσα !
Ακράδαντα πιστεύω ότι τόσο οι συνάδελφοι από το Πανεπιστημιο Αθηνών όσο και αυτοί του ΑΠΘ είμαστε εξαιρετικά καταρτισμένοι και αγαπάμε αυτό που κάνουμε και μπορείς άφοβα να μας εμπιστευτείς !
Επομένως θα σου πρότεινα - αν επιθυμεις ταχυρυθμα εντατικα μαθηματα Γερμανικων - να περιορίσεις την επιλογή σου είτε στα εξειδικευμένα Φροντιστήρια Γερμανικών, είτε σε συναδέλφους πτυχιούχους Γερμανικής Φιλολογίας.
Και εδώ αρχίζουν τα δυσκολα !!
Τα Φροντιστήρια θα σου προτείνουν στο πλαίσιο των εντατικών τους μαθημάτων να ξεκινήσεις τον Οκτώβριο του 2012 και σε ένα οκτάμηνο με δύο τρίωρα την εβδομάδα να δώσεις τον Ιούνιο του 2013 το Β1 !
Και κατόπιν είτε με άλλη μια χρονιά είτε με εντατικά το καλοκαίρι του 2013 και τέσσερεις μήνες μετά να αποκτήσεις το Β2 στην καλύτερη περίπτωση το Φλεβάρη του 2014 !!
Δηλαδή ουσιαστικά 16 μήνες !!!
Υπερβολικά πολύ κατα την ταπεινή άποψη του γράφοντος !!!
Είχε όμως τόσο δίκιο !!!!
Τον Μάιο του 2012 η μαθήτρια μου ιατρός Αμαλία Παπανικολάου ( κάνει τώρα ειδικότητα στο Νοσοκομείο Πέτρας-Ολύμπου στην Κατερίνη ) ουσιαστικά σε πέντεμιση μήνες φοίτησης απέκτησε από το μηδέν το πτυχίο Β2 !
Επομένως να σας λέει κανείς ότι χρειάζονται 16 μήνες εκ των οποίων τρεις θερινοι υπερεντατικοι για το Β2 είναι πάρα μα παρα πάρα πολύ !
Εμείς εδώ στο Lernende είμαστε ξεκάθαροι !!
Κατα μέσο όρο σε οκτώ έως το πολύ σε δέκα μήνες αποκτα κανείς το Β2.
Ασφαλώς και δεν θα γίνει αυτό αβρόχοις ποσί !!
Ασφαλώς και απαιτείται από μέρους σου αποφασιστικότητα, θετική διάθεση, τακτική φοίτηση και καθημερινή συστηματική μελέτη για να το πετύχεις !!
Αλλά πίστεψε με το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει !
Πιστεύω να σε βοήθησα να ενημερωθείς !
Αν θέλεις να διαβάσεις μερικές μόνο παρόμοιες με της Αμαλίας ιστορίες επιτυχίας μαθητών μας ( ενδεικτικά έβαλα τις φετινές γιατί αν έγραφα της τελευταίας εικοσαετίας δεν θα τελειώναμε ) ας δεις και τίς παρακάτω αναρτήσεις !
Αν επιθυμείς παραπάνω πληροφορίες μην διστάσεις να με καλέσεις στο 6 99 88 53 99 6
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επιλογή σου και - όποια κι αν είναι - καλή επιτυχία στο ταξίδι της εκμάθησης ίσως της πιο συναρπαστικής - μετα την Ελληνική - πολιτισμικής γλώσσας !!!