Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ


Κατοικείς στην ΑΘΗΝΑ και ενδιαφερεσαι για ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ώστε να μάθεις πρωτίστως να μιλάς ΣΩΣΤΑ Γερμανικά και να αποκτήσεις σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΟ χρονικο διάστημα - ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από αρχάριος αποκτάς ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ το Zertifikat Β2 σε ΕΞΙ έως ΟΚΤΩ το πολύ μήνες με MONO δύο δίωρα την εβδομάδα - τα διπλώματα του Goethe Institut ?


Πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (Germanistische Linguistik A-L-Uni Freiburg) & Μ.Α (GaFL- SFSU ) και 25ετη εμπειρία στην Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια -Δημόσια και Ιδιωτική - Εκπαίδευση αναλαμβάνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ή σε κλειστά τμήματα 2 εως 3 ατομων για την προετοιμασία των διπλωμάτων B2 - C1 και  C2 του Goethe Institut καθως και για το Test DaF ( για όσους ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία )

Για σπουδαστές επιπέδου τουλάχιστον Β2 τμήματα ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ και για όσους ενδιαφέρονται για ΣΠΟΥΔΕΣ και ΕΡΓΑΣΙΑ σε Γερμανόφωνες χώρες προετοιμασία για την προφορική συνέντευξη, σύνταξη Βιογραφικών και Motivationsbriefe.

Τέλος για ΙΑΤΡΟΥΣ παραδίδονται μαθήματα καθημερινής ιατρικής ορολογίας για κλινική εξέταση, σύνταξη ιστορικού κ.α

Για περισσότερες πληροφορίες ....

Τηλέφωνο επικοινωνίας    6 9 9 8 8 5 3 9 9 6 Όποιος
 

Ακούω συχνά από σπουδαστές και νέους συναδελφους την ερώτηση.
Πόσο καιρό χρειαζεται να μαθει κανεις Γερμανικά ?
Η απάντηση δεν ειναι μονοσημαντη και εξαρταται ασφαλώς πρωτίστως από την ηλικία του σπουδαστή..
Πάντως για ενήλικα η απάντηση είναι κατηγορηματική, μονοσήμαντη και δεν ανήκει σε μένα.
Μου την έδωσε τον Οκτώβριο του 1988 o αείμνηστος καθηγητής μας F.E.Kramlich όταν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του στη Γλωσσολογία απορημένοι από τις υπερβολικά πολλές γλώσσες που κατειχε του θέσαμε με περισσή αφέλεια το ερώτημα
"Μα καλά, πόσο καιρό χρειαστήκατε για να μάθετε κάθε μια από όλες αυτές τις γλώσσες ?"
Και εκείνος χαμογελαστά μας απάντησε " NIcht mehr als vier Tage !! " δηλαδή όχι περισσότερο από τέσσερεις ημέρες.
Το παραδοξολόγημα αυτό, πως είναι δυνατον κανεις σε 4 ημερες να μαθει μια ξενη γλώσσα, μας λυθηκε αναστρεφόμενοι τον καθηγητή μας και αντιλαμβανόμενοι ότι αναφερόταν στον χρόνο που  χρειάζεται κάποιος για να διδαχθεί μιά ξενη γλώσσα.
Και ο χρόνος αυτός ΔΕΝ μπορει να υπερβεί ποτε τις 100 διδακτικές ώρες (δηλαδή 4 ημέρες επί 24 ώρες) υπό την προυπόθεση ότι ο Δάσκαλος έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και πρωτίστως την διάθεση να το πραγματοποιήσει.
Έχοντας μαθητευσει κοντά του αποκτήσαμε πέρα από τις γνώσεις και την μεθοδολογία του στην Γλωσσολογία και την Διδακτική πρωτίστως την Αγάπη, το πάθος και την τελειομανία του... και αυτό προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε κα στους μαθητές μας.
Σας βεβαιώνω ότι για έναν ενήλικο αρκούν το πολύ 100 ώρες για να διδαχθεί από έμπειρο και κατηρτισμένο Δάσκαλο όλες τις γνωσεις μεχρι και επίπεδο Β2 έως C1.ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ GOETHE ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2012 2011 ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ Β2 ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Β1 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ


Για όσους επιθυμουν πληροφορίες για θεσεις ιατρικης ειδικοτητας στην Γερμανια επισυναπτουμε τις παρακατω πληροφοριες


 ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τυπικές προϋποθέσεις


 Με βάση την οδηγία 93/16 της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήκοοι κρατών- μελών της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένων της Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάϊν) με πτυχίο Ιατρικής από πανεπιστήμιο των χωρών αυτών έχουν το δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα του Ιατρού στη Γερμανία, εφόσον πάρουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος από την αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Αναζητήσατε στο διαδικτυο την λίστα  «Zuständige Behörden für den Antrag auf Approbation als Arzt»Η άδεια άσκησης επαγγέλματος ιατρού (Approbation als Arzt) δίνει το δικαίωμα εργασίας σε νοσοκομεία, ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικά ιατρεία.

H αρμόδια υπηρεσία της περιοχής που θέλετε να εργαστείτε σας ενημερώνει για τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε εκτός από το πτυχίο και τη βεβαίωση ότι είστε υπήκοος κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φωτοτυπία διαβατηρίου επικυρωμένη).Μόλις πάρετε την άδεια άσκησης επαγγέλματος πρέπει άμεσα να γραφτείτε στο αρμόδιο ιατρικό επιμελητήριο (αντίστοιχο του Ιατρικού Συλλόγου στην Ελλάδα).

Αναζητήσατε επίσεις Διευθύνσεις των ιατρικών επιμελητηρίων = «Landes- Ärzte- Kammern»Η ειδικότητα γίνεται σε νοσοκομεία όπου ο ειδικευόμενος ιατρός παίρνει θέση ειδίκευσης σαν «Assistenzarzt» ή  «Arzt in Weiterbildung». Επίσης υπάρχουν ορισμένα ιδιωτικά ιατρεία που ένας ιατρός έχει δικαίωμα ειδίκευσης για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Για όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σας ενημερώνει η αρμόδια Landesärztekammer.

Θέσεις ειδίκευσης


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για κενές θέσεις ειδικότητας στο περιοδικό «Deutsches Ärzteblatt». Κάθε ιατρός που είναι γραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο λαμβάνει το περιοδικό αυτό.

Στην ιστοσελίδα www.aerzteblatt.de στο τμήμα «Stellenmarkt» θα βρείτε τις αγγελίες κενών θέσεων.Αίτηση
Η αίτηση πρόσληψης που στέλνετε σε νοσοκομείο πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε το βιογραφικό σας σημείωμα και μια συνοδευτική επιστολή, στην οποία να αναφέρετε για ποια θέση ακριβώς ενδιαφέρεστε και γιατί, καθώς και τον επαγγελματικό σας στόχο.

γραμμένα σε σωστά γερμανικά, να είναι πλήρη ως προς το περιεχόμενο και άψογα ως προς την εμφάνιση.

Γνώσεις γερμανικής γλώσσας
Η πλειοψηφία των Ιατρικών Συλλόγων απαιτεί  γνώσεις επιπέδου Β2 . Αυτές πιστοποιούνται από το δίπλωμα Zertifikat B2 που παρέχει το Goethe Institut στην Ελλάδα και στην Γερμανία καθώς και από βαθμολογία τουλάχιστον 3 και στα τέσσερα επιμέρους τμήματα στο Test DaFΣτην Ιατρική όπου έχετε άμεση επαφή με τον ασθενή δεν χωράνε λάθη συνεννόησης. Για αυτό το λόγο πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε άριστα τη γλώσσα. Αυτή μπορεί να σας την εξασφαλίσει η φοίτηση στα ταχύρυθμα τμήματα μας. Δείτε αναλυτικά στον διαδικτυακό μας τόπο http://www.lernende.blogspot.comΣυμπέρασμα
Η επιτυχία στην εύρεση θέσης ειδικότητας στη Γερμανία εξαρτάται αποκλειστικά από τις πρωτοβουλίες που θα πάρετε, τη μεθοδική προετοιμασία τους και την παρουσία σας στη συνέντευξη πρόσληψης.Χρήσιμες ιστοσελίδες:MBA in International Hospital Management: