Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΤΡΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ !!!

 " Καλησπέρα συνάδελφε ! Έμαθα ότι είσαι από Ελλάδα !Σε άκουσα το πρωί στην ενημερωση με τον Διευθυντή ! Μιλάς πολύ καλά Γερμανικά ! Πόσα χρόνια τα μαθαίνεις !"

" Hospitation κάνω μέχρι να πάρω το C1 και να δηλωθώ για τις εξετάσεις της Approbation. Ξεκίνησα να μαθαινω Γερμανικα προν από επτά με οκτώ μήνες !"

"Χμ.. και το Goethe εδώ στην πόλη μας αλλά και κάποια Ινστιτούτα προσφέρουν υπερεντατικά τμήματα αλλά δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ  έξι ώρες κάθε ημέρα για οκτώ με δέκα μήνες για το Β2 !"

" Και ποιος σου είπε ότι έκανα τόσες ώρες ! Δύο φορές την εβδομάδα από ενενήντα λεπτά ! Τόσο κάνουμε εδώ και επτά μήνες ! Και ξεκίνησα από το αλφάβητο ! Δεν είχα την παραμικρή γνώση !Έχουμε καλύψει ήδη όλη την Γραμματική ακόμη και του C1, απλά κτίζουμε ακόμη το λεξιλόγιο και κάνουμε test για να το δώσω σύντομα  !!!!"

 

Η συνέχεια είναι ένα ακόμη email στην Γραμματεία των LernenDe από έναν ακόμη αλλοδαπό γιατρό που έχει σπαταλήσει χρόνια και χιλιάδες ευρώ για να φτάσει εκεί που οι σπουδαστές μας - και ασφαλώς όχι μόνο οι γιατροί - φτάνουν σε ένα οκτάμηνο... το πολύ !

Και είναι αυτοί οι αλλοδαποί, που έχουν στην κυριολεξία ταλαιπωρηθεί για χρόναι σε γερμανικά γλωσσικά ινστιτούτα και έχουν εκδαπανήσει τεράστια ποσά για να είναι δυστυχώς οι περισσότεροι ημιμαθείς,  η καλύτερη διαφήμιση μας !

Επειδή αμέσως με το που ξεκινούν μαζί μας, και λύνουν απορίες ετών, και διαπιστώνουν ότι οι LernenDe δεν "κάνουν Γερμανικά", ούτε διδάσκουν απλά Γερμανικά, αλλά πρωτίστως σε διδάσκουν πως να μαθαίνεις Γερμανικά, αναλύοντας και ταυτόχρονα απλουστεύοντας μία φαινομενικά δύσκολη γλώσσα !

Πάνω από τα τρία τέταρτα των σπουδαστών μας είναι αλλοδαποί επιστήμονες που ζουν κι εργάζονται στην  Γερμανία, και γνώρισαν σπουδαστές μας, που όχι απλά  μιλάνε, αλλά γνωρίζουν σε βάθος την Γερμανική!

Και είναι αυτοί που δεν δυσανασχετούν με τα δίδακτρα μας, όταν κατέβαλλαν 40 και 45 ευρώ την διδακτική ώρα απλά για να ασκούνται σε διαλόγους που με δυσκολία συμμετέχουν, εγκλωβισμένοι στις παραδοσιακές μεθόδους  που προσβλέπουν να τους διδάξουν εμπειρικά - όπως κανείς μαθαίνει από μωρό την μητρική του -  την ξένη γλώσσα !

Ασφαλώς και αυτή είναι η βέλτιστη μέθοδος !

Αλλά όχι για κάποιον ενήλικα που επείγεται να ενταχθεί στο απαιτητικό κι ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον στην Γερμανία, Αυστρία ή Ελβετία !

Για ένα μαθητή των πρώτων τάξεων του Δημοτικού που εμεπιρικά θέλει να αποκτήσει μετά από οκτώ χρόνια σπουδών το Β1, και πάλι χωρίς ενδελεχή γνώση γραμματικών φαινομένων, η μέθοδος αυτή είναι όντως αποτελεσματική

Για έναν ενήλικα όμως που πρέπει να συντάσσει email και αναφορές στα Γερμανικά, για κάποιον που πρέπει να διαβάζει με ταχύτητα γερμανικά κείμενα χωρις να προστρέχει συνεχώς σε λεξικό και πρωτίστως για κάποιον που θέλει να μιλάει όχι τα απλά καθημερινά Γερμανικά αλλά να αρθρώνει επιχειρηματολογικό και δεδομένο λόγο, και όλα αυτά σε χρόνο λιγότερο των οκτώ μηνών για το Β2 και των έντεκα μηνών για το C1 κάνοντας δύο ενενηντάλεπτα την εβδομάδα, για αυτόν λοιπόν οι LernenDe είναι όχι απλά η βέλτιστη αλλά ίσως η μοναδική επιλογή.

Και ασφαλώς με δίδακτρα που είναι για τους Έλληνες πολύ πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα που χρεώνουμε στους αλλοδαπούς μας σπουδαστές.

Επειδή οι ώρες που διαθέτουμε είναι πραγματικά λίγες, όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά να μάθει πως να μαθαίνει - κι όχι απλά να "κάνει" ή να "διδάσκεται" - Γερμανικά, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας με email στο lernendegr@yahoo.gr

Αν κάποιος επιθυμεί Καθηγήτρια-τη μας να του αναλύσει αναλυτικά την μέθοδο μας , μπορεί να αφήνει κινητό τηλέφωνο κι ώρες επικοινωνίας