Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Για να βρεθείς στο blog αυτό σίγουρα ενδιαφέρεσαι να μάθεις γρήγορα και κυρίως σωστά Γερμανικά.
Δύο μέρες μόλις πριν την έναρξη του νεου ακαδημαικού έτους 2012-13 έχεις ξεκινήσει έρευνα αγοράς και θέλεις να κάνεις την σωστή επιλογή.
Αν θέλεις αφιέρωσε πέντε λεπτά από τον χρόνο σου για να διαβάσεις αυτές τις γραμμές που πίστεψε με θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.
Ας δούμε τι σου προσφέρει η αγορά !!
Δυο κατηγορίες ... Φροντιστήρια και ιδιαίτερα !
Τα Φροντιστήρια διακρίνονται σε αυτά που μαζί με όλες τις άλλες γλώσσες διδάσκουν και Γερμανικά και στα εξειδικευμένα που διδάσκουν αποκλειστικά Γερμανικά.
Ασφαλώς και αν επιθυμείς να μάθεις σωστά Γερμανικά και δεν θέλεις για να γλιτώσεις μερικές εκατονταδες ευρώ να ρισκάρεις την επιτυχία σου στις εξετάσεις και ακόμα πιο σημαντικό να μείνεις ημιμαθής, πρέπει να απευθυνθείς στα εξειδικευμένα Φροντιστήρια που διδάσκουν αποκλειστικά και μόνο Γερμανικά.
Αν πάλι θέλεις να κάνεις ιδιαίτερα εκεί είναι που πρέπει να προσέξεις εξαιρετικά !!!
Ο χώρος μαστίζεται δυστυχώς από ερασιτέχνες και ανεπαρκείς που εκμεταλλεύομενοι την ζήτηση προσπαθούν με φτηνές έως εξευτελιστικές τιμές και φρούδες υποσχέσεις να σε δελεάσουν.
Πρέπει να αναζητήσεις συναδέλφους πτυχιούχους αποκλειστικά Γερμανικής Φιλολογίας ! Ανθρώπους που αγάπησαν την γλώσσα και την λογοτεχνία της από την εφηβική τους ηλικία και αφιέρωσαν τα φοιτητικά τους χρόνια αποκλειστικά με την μελέτη της. Και έτσι μπορούν όχι απλά να σου μεταδώσουν στείρες γνώσεις αλλά κυρίως να σε κάνουν να αγαπήσεις την συναρπαστική αυτή γλώσσα !
Ακράδαντα πιστεύω ότι τόσο οι συνάδελφοι από το Πανεπιστημιο Αθηνών όσο και αυτοί του ΑΠΘ είμαστε εξαιρετικά καταρτισμένοι και αγαπάμε αυτό που κάνουμε και μπορείς άφοβα να μας εμπιστευτείς !
Επομένως θα σου πρότεινα - αν επιθυμεις ταχυρυθμα εντατικα μαθηματα Γερμανικων - να περιορίσεις την επιλογή σου είτε στα εξειδικευμένα Φροντιστήρια Γερμανικών, είτε σε συναδέλφους πτυχιούχους Γερμανικής Φιλολογίας.
Και εδώ αρχίζουν τα δυσκολα !!
Τα Φροντιστήρια θα σου προτείνουν στο πλαίσιο των εντατικών τους μαθημάτων να ξεκινήσεις τον Οκτώβριο του 2012 και σε ένα οκτάμηνο με δύο τρίωρα την εβδομάδα να δώσεις τον Ιούνιο του 2013 το Β1 !
Και κατόπιν είτε με άλλη μια χρονιά είτε με εντατικά το καλοκαίρι του 2013 και τέσσερεις μήνες μετά να αποκτήσεις το Β2 στην καλύτερη περίπτωση το Φλεβάρη του 2014 !!
Δηλαδή ουσιαστικά 16 μήνες !!!
Υπερβολικά πολύ κατα την ταπεινή άποψη του γράφοντος !!!
Είχε όμως τόσο δίκιο !!!!
Τον Μάιο του 2012 η μαθήτρια μου ιατρός Αμαλία Παπανικολάου ( κάνει τώρα ειδικότητα στο Νοσοκομείο Πέτρας-Ολύμπου στην Κατερίνη ) ουσιαστικά σε πέντεμιση μήνες φοίτησης απέκτησε από το μηδέν το πτυχίο Β2 !
Επομένως να σας λέει κανείς ότι χρειάζονται 16 μήνες εκ των οποίων τρεις θερινοι υπερεντατικοι για το Β2 είναι πάρα μα παρα πάρα πολύ !
Εμείς εδώ στο Lernende είμαστε ξεκάθαροι !!
Κατα μέσο όρο σε οκτώ έως το πολύ σε δέκα μήνες αποκτα κανείς το Β2.
Ασφαλώς και δεν θα γίνει αυτό αβρόχοις ποσί !!
Ασφαλώς και απαιτείται από μέρους σου αποφασιστικότητα, θετική διάθεση, τακτική φοίτηση και καθημερινή συστηματική μελέτη για να το πετύχεις !!
Αλλά πίστεψε με το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει !
Πιστεύω να σε βοήθησα να ενημερωθείς !
Αν θέλεις να διαβάσεις μερικές μόνο παρόμοιες με της Αμαλίας ιστορίες επιτυχίας μαθητών μας ( ενδεικτικά έβαλα τις φετινές γιατί αν έγραφα της τελευταίας εικοσαετίας δεν θα τελειώναμε ) ας δεις και τίς παρακάτω αναρτήσεις !
Αν επιθυμείς παραπάνω πληροφορίες μην διστάσεις να με καλέσεις στο 6 99 88 53 99 6
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επιλογή σου και - όποια κι αν είναι - καλή επιτυχία στο ταξίδι της εκμάθησης ίσως της πιο συναρπαστικής - μετα την Ελληνική - πολιτισμικής γλώσσας !!!







 




Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ - Β2 ΣΕ ΤΕΣΕΡΕΙΣ Η ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ


Καθημερινά μας ρωτάνε υποψήφιοι σπουδαστές. Πόσο χρόνο χρειάζεται κανεις να μάθει Γερμανικα ? Πόσος καιρος χρειάζεται να πάρει κανείς το B2 ?
Κατηγορηματικά απαντάμε.
Με εντατικά μαθήματα Γερμανικων - που σημαίνει σε εμάς δύο δίωρα την εβδομαδα - χρειάζεται κανεις το πολύ ΕΞΙ μήνες για το Β2 του Goethe Institut.
Με υπερεντατικα μαθηματα Γερμανικων - που σημαίνει σε εμάς τρία δίωρα ή δύο τρίωρα την εβδομάδα - χρειάζεται κανείς το πολύ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ μήνες για το B2 του Goethe Institut.
Αν φυσικά επιλέξει κανείς κάποια άλλη πιστοποίηση Β2 ( από αυτές που είναι διαθέσιμες στις Γερμανόφωνες χώρες και απόδεκτες από δημόσιους φορείς ) οι παραπάνω χρόνοι μειώνονται σημαντικά.
Να επισημάνουμε ότι και οι δύο κύκλοι σπουδών αναφερονται σε αποφασισμένους, συνεπείς και μελετηρούς σπουδαστές.
Και αυτό γιατί πέρα από τις 4 ή 6 ώρες φοίτησης την εβδομάδα οι σπουδαστές θα πρέπει στο σπίτι να αποδελτιώσουν μεγάλο όγκο πληροφοριών και παράλληλα να προετοιμάζουν πέρα από τις γραμματικές και λεξιλογικές ασκήσεις, πάρα πολλές εκθέσεις και να ακούσουν αντίστοιχα πολλά προσεκτικά επιλεγμένα CD  και MP3 ακουστικών ασκήσεων.
Αν κανείς επιθυμεί πιο χαλαρό πρόγραμμα επιλέγει να αποκτήσει με ένα τρίωρο ή δίωρο την εβδομάδα το Β2 σε οκτώ, δεκα ή δώδεκα μήνες με που σε κάθε περιπτωση είναι πολύ πιο γρηγορα απο τα αντιστοιχα ταχυρυθμα φροντιστηριακά μαθηματα.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από παλαιότερες αναρτήσεις μας πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε και οι σπουδαστες μας όχι απλά αποκτούν το Β2 ( που σε τελευταία ανάλυση δεν ειναι και κατι το δύσκολο ) αλλά ΑΡΙΣΤΕΥΟΥΝ στις εξετασεις και το κυριώτερο έχουν όχι απλά μάθει αλλά κυρίως αγαπήσει τα Γερμανικά.
Και επειδή πολλοί θα αναρωτηθουν πόσο κοστίζει ένας τετοιος κύκλος.
Κατηγορηματικά απαντάμε ότι σε κλειστό τμήμα των δύο σπουδαστών - ουσιαστικά δηλαδή σαν ιδιαίτερο - το κόστος ΔΕΝ υπερβαίνει τον μέσο όρο διδάκτρων που ζητούν τα εξειδικευμένα Φροντιστήρια Γερμανικών για να πετύχουν ότι κι εμείς αλλά σε πολλαπλάσιο χρόνο.
Αν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρεστε να ΜΑΘΕΤΕ κι όχι να κάνετε Γερμανικά, αφού ρωτήσετε όλα τα εξειδίκευμένα Φροντιστήρια 

Για περισσότερες πληροφοριες γραψτε μας στο

                  lenendegr@yahoo.gr